Föreläsning

Ansvarig för att arrangera föreläsningar är Cattis Rybo.
Om inget annat anges sker anmälan till föreläsningarna på klubbens Facebooksida under respektive evenemang. Evenemangen läggs upp undan för undan på FB.

5/10 kl 19.00 –21.00  Föreläsning om specialsök med Susanne Kihl.

Susanne driver Hundägarservice, som är etablerad i Kungälv, och har arbetat som dressör, sökhundsförare med sprängämneshund i skyddsklassad industri och arbetat med omhändertagna hundar genom polisen/länsstyrelsen. Hon har dresserat och levererat ca 35 st bevakningshundar till flygvapnet och militärpolisen, dresserat minhundar och ledarhundar. Hon håller även kurser i specialsök och har utbildat flertal instruktörer inom denna hundsport. Här kommer du att få veta allt om specialsök!

Inträde 100 kr, betalas med swisch eller kontant.

14/11 kl 18.30 -21.00  ”Allt du vill veta om hundmat” med Åsa Sjöberg
Åsa driver idag Humlebyn och som är etablerad i Lindome. Hon är legitimerad biomedicinsk analytiker med en magisterexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap. Efter att ha arbetat i nära 30 år i läkemedelsbranschen har hon mycket stor kunskap i tarmfysiologi och funktion samt läkemedels- och näringsupptag via mage och tarm. Och inte nog med det, hon har har även en fördjupad kunskap i sjukdomsfarmakologi och farmakokinetik

Hon har även kunskaper om näringslära och hundfoder och är nu Cert. Advanced Canine Nutrition Specialist.

Vad Åsa inte vet om hundmat är inte värt att veta, många är de personer som förtvivlat vänder sig till henne då deras hundar fått problem med magen och maten. Så här finns chansen till att få fördjupa sig i vad vi egentligen ger våra hundar och hur vi på bästa sätt kan ge dem den näring de behöver.

Åsa är oberoende och inte sponsrad av foderföretag utan bygger på vetenskap, erfarenhet och fakta.

Inträde 100 kr, betalas via swisch eller kontant.

30/11 kl 18.30 -21.00 ”Så blir du en bättre hundtränare” med Jessica Johansson

Jessica Johansson, som driver företaget Game On Puppy är en välkänd person med många års erfarenheter av hundträning och har även skrivit böcker i ämnet. Hon beskriver sig som en person som älskar att träna, tävla och att coacha andra hundägare till framgång oavsett om det gäller tävling, vardagslydnad eller problemlösning. Hennes filosofi är att hundträning ska vara rolig och lekfull och hon tränar med positiva effektiva metoder.

Här kommer du att få flera nya verktyg och en stor portion inspiration som kan ta dig och din hunds träning till nya höjder.

Entré 100 kr, betalas med swisch eller kontant.

Den 7/12 kl 19-21 “Personsök” med Jonna Larsen

Jonna är känd på Lerums Brukshundklubb. Hon är en omtyckt instruktör och tränar aktivt inom olika grenar med sina två hundar. Föreläsningen handlar om brukssporten personsök, hur man lär, tränar och tävlar med sin hund.
Kom och lär dig mer om denna roliga sport!

Gratis inträde.