Medlem

Bli medlem

Välkommen till Svenska Brukshundklubben!
Utveckla dig tillsammans med din hund – vare sig du är ute efter sköna promenader i skogen, en trogen vän i vardagen eller hundsport.

Du kan nu teckna medlemskap via medlemssystemet och betala med Swish:

Teckna medlemskap här

OBS! Det går nu att betala med Swish.

Guide: Bli medlem (PDF-dokument, 1,5 MB)

Medlemsavgiften, hur går det till?

När du anmäler via länken ovan kan du just nu betala via Swish, fler betalsätt kommer att aktiveras under veckan. Läs mer under Betalning av medlemskap.

Alla som anmält intresse för medlemskap via det tillfälliga formuläret kommer att få en avisering av medlemsavgiften i efterhand via ”Mina fakturor” i Membersite där du kan betala din medlemsavgift. Observera att både förbundsvagift och klubbavgift måste betalas för att medlemskapet ska bli giltigt.

Vad får du som medlem?

Som medlem i Svenska Brukshundklubben får du och din hund tillgång till Sveriges kanske bästa och bredaste utbud av hundkurser. Allt från valp-, lydnads- och tjänstehundskurser till utbildningar för att tävla i hundsporter. Du får dessutom rätt att delta på alla våra tävlingar, prov och utställningar.

Medlemskap – vilka varianter finns det?

Ordinarie medlemskap

Ordinarie medlem betalar förbundsavgift och lokal avgift. Du kan vara ordinarie medlem i flera klubbar. Då betalar du bara en förbundsavgift, men lokal avgift till varje klubb som du är medlem i.

Familjemedlemskap

Familjemedlem betalar endast lokal avgift. Förutsättningen är att någon i din familj, i samma hushåll (samma adress), redan är ordinarie medlem och att du blir medlem i samma klubb eller klubbar. (I medlemskapet ingår inte tidningen Brukshunden. Den skickas bara till den ordinarie medlemmen).

Utlandsmedlemskap

Utlandsmedlem betalar förbundsavgift på 530 kr per år plus lokal avgift. Förbundsavgiften är lite högre på grund av högre administrativa kostnader.

Ungdomsmedlemskap

Ungdomsmedlem är 6-25 år. Gå med i Sveriges Hundungdom (SHU) och välj Svenska Brukshundklubben som specialklubb. Då blir du medlem i båda klubbarna till priset för en. Du får båda tidningarna Brukshunden och Hundsport och får ta del av båda klubbarnas aktiviteter. Samma år som du fyller 26 år kan du välja att fortsätta ditt medlemskap i Brukshundklubben. Läs mer på www.shu.se.

Hedersmedlem (hedersledamot)

Klubbar, distrikt och förbund kan utse hedersmedlemmar. Detta kan göras för personer som på ett förtjänstfullt sätt har främjat klubbens syften. Medlemskapet är jämnställt med ordinarie medlemskap och aktuell instans står för hela medlemskapet. Hedersmedlem är en medlemskategori men också en titel. Läs mer här om hedersmedlem.

Medlemsavgift

I medlemsavgiften till Svenska Brukshundklubben ingår en förbundsavgift och en lokal avgift. Båda avgifterna betalas samtidigt.

Alla medlemskap är fullgoda och ger samma rättigheter.

Förbundsavgiften är 400 kronor per år inom Sverige. I den ingår bland annat sex nummer av tidningen Brukshunden. Den lokala avgiften går till lokalklubben eller rasklubben. Avgiftens storlek varierar mellan klubbarna.

För familje- och utlandsmedlemskap kontaktar du medlemsavdelningen på förbundskansliet medlem[at]brukshundlubben.se och betalar medlemsavgiften när du fått din avi från dem. Övriga medlemskap registrerar du via vårt digitala medlemsformulär. Du får en avi skickad till den e-postadress som du anger i formuläret.

Ditt medlemskap blir giltigt först när din betalning är registrerad hos oss.

Medlem i flera lokalklubbar

Om du är fullbetalande medlem i SBK via någon annan lokalklubb betalar du endast lokal avgift i Lerums BK.
Årsavgift 350:- kronor

Medlem i rasklubb

Om du är fullbetalade medlem i någon rasklubb enligt SBK´s definition för brukshundar betalar du endast lokal avgift.
Årsavgift 350:- kronor