Agility – Grund

1 plats kvar

Full fart genom tunneln

Vill du testa på agility? Denna kurs är för dig som är nybörjare på agility och som vill prova något roligt tillsammans med din hund. Under kursen fokuserar vi på hinderinlärning*, motivation och självständigt utförande av hindren. Vi börjar också jobba med grunderna för enklare handling (att styra hunden mellan hindren med hjälp av kropp och röst) och går också igenom en del grundövningar utan hinder.

Målet med kursen är att få trygga och fartfyllda hundar med gott självförtroende som tillsammans med husse eller matte vill jobba vidare med agility!

Förkunskaper: För att vara med på kursen ska hunden vara minst 12 månader. Hunden behöver också kunna vara lös och arbeta runt andra ekipage. För att få ut mest av kursen är det bra om hunden kan stanna kvar och komma på inkallning.

*Fokus på kursen kommer vara hopphinder, tunnlar, däck och slalom. När det gäller balanshinder (A-hinder, balansbom och gungbrädan) kommer vi enbart ha teoretiska genomgångar.

Datum: Måndagar kl 18:00-19:30, 6 tillfällen med start 22 augusti.
Samtliga datum: 22/8, 29/8, 5/9, 12/9, 26/9, 3/10. OBS inget kurstillfälle 19 september

Pris: 1500:- + medlemskap i Lerums Brukshundklubb

Instruktörer: Kristina Rytterberg och Molly Schmidt