Rallyhelg med Lerums bk söndagen den 1 november

Söndagen den 1 november samlades några rallylydnadsentusiaster för en dag i rallyns tecken. Vi hade lyckats engagera Marie-Louise Segvall, som hållit på med rally sedan starten och är domare i rally.
Vi hade garderat oss och bokat en inomhuslokal, det kan ju regna och blåsa rätt rejält om oturen är framme.
Dagen började med att Marie-Louise gick igenom lite teori och sedan gick vi tillsammans och tittade på den kortbana som vi skulle gå. Skyltarna var valda för att alla ekipage skulle kunna gå banan oavsett hur långt varje hund och förare kommit. Varje ekipage fick konstruktiv kritik och vi diskuterade alla gemensamt det vi såg och Marie-Louise förklarade vad hon som domare tittade speciellt på och hur vi var och en skulle träna vidare.
Efter lunchfika gick vi en ny bana och de som ville fick även möjlighet att öva högerhandling på den banan. Slutligen avslutade vi med att Marie-Louise sammanfattade dagen och gav oss ytterligare tips och råd för framtida träning och tävlande. Det var verkligen en matnyttig, lärorik och jättetrevlig dag och nu fortsätter Rallygänget med sin onsdagsträning på klubben, vi träffas klockan 14 och hjälps åt med banor, skyltar och träning. Välkommen Du också!
Anita Skoglund

Mer bilder i galleriet