Mentalbeskrivning Hund

Felmeddelande

• Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (rad 6541 av /www/webvol14/7l/0vnqrou8fp83w2p/lerumsbk.se/public_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (rad 394 av /www/webvol14/7l/0vnqrou8fp83w2p/lerumsbk.se/public_html/includes/common.inc).

Mentalbeskrivning Hund (MH) används för att beskriva egenskaperna hos en enskild hund av brukshundsras, MH används även som ett underlag i avelsarbetet. Huvudman för MH är Svenska Brukshundklubben och beskrivningen är framtagen för brukshundar.

Hur går ett MH till?
Ett MH består av tio standardiserade situationer där ett antal delmoment graderas i en intensitetsskala. Syftet är att beskriva hundens sociala förmåga, rädsla, aggressivitet och lekfullhet med mera.

Krav på hunden för att få delta:

• Minst tolv månader gammal
  • Registrerad i SKK eller i av SKK erkänd utländsk kennelorganisation
  • ID-märkt
  • Vaccinerad enligt gällande regler
  • Vara fullt frisk och inte löpa
  • Hunden får inte vara utsatt för doping eller andra otillbörliga förhållanden  LÄNK

Mer information hos Svenska Brukshundklubben finns på denna  LÄNK

Skapa konto på SBK Tävling & instruktion för anmälan till MH
LÄNK

Planerade tillfällen och anmälan 2021:

21 augusti