Träningsgrupper

Träna rallylydnad!?!

Rallylydnad är väldigt roligt och stimulerande för både förare och hund. Inlärning sker på ett mycket positivt sätt för att behålla glädjen hos hunden att jobba.
En bra start får man genom att gå en introduktionskurs i Rallylydnad. Glädjande är det stora intresset som visats för Rallylydnad och med det följer, att vi behöver mer struktur vid träningstillfällena.

LBK träningsgrupp för Rallylydnad på onsdagar, startade med att några medlemmar gemensamt utbildade sig i både teori och praktik och ville förbättra sin träning inför tävling. Det bedrivs ingen kursverksamhet på onsdagarna utan vi är där för att träna våra egna hundar.

Träningsgruppen behöver indelas i en Nybörjargrupp och en Tävlingsinriktad grupp.
För att delta i Nybörjargruppen bör man ha gått en introduktionskurs i Rallylydnad och ha baskunskaper i vardagslydnad.
Tävlingsgruppen gäller att ekipaget ska vara uppflyttd till Fortsättningsklass, där det ingår att man jobbar med hunden okopplad. Vid stort antal deltagare delas man in i mindre grupper för att få ut det mesta möjliga av träningen.

Alla intresserade är naturligtvis välkomna att besöka träningarna för att se på och skaffa sig ett intresse för Rallylydnad.

På tisdagkvällarna ska vi försöka ha en Rallyvärd som finns till hands och kan hjälpa till för de som är intresserade av Rallylydnad.

Tidsschema kommer att sättas upp på klubben.